SLIJEDE VOLJU NARODA

Muslimansko bratstvo ne želi vlast u Egiptu

09.02.2011 u 19:30

Bionic
Reading

Muslimansko bratstvo, glavni egipatski islamistički oporbeni pokret, ustvrdilo je u srijedu da ne želi vlast iako predsjednika Hosnija Mubaraka, protiv kojeg deseci tisuća Egipćana prosvjeduju već 16. dan, poziva da odmah odstupi.

"Muslimansko bratstvo ne želi vlast. Za sada ne želimo sudjelovati u vlasti", rekao je Mohamed Mursi, visoki dužnosnik pokreta, na konferenciji za novinare.

"Prosvjede ne vodi jedna osoba, jedna stranka ili jedna skupina", rekao je taj dužnosnik Muslimanskog bratstva koje egipatske vlasti službeno zabranjuju dulje od pola stoljeća.

"Mi smo uz narod, uz većinu egipatskog naroda. Nismo većina", rekao je Mursi, podsjetivši da Muslimansko bratstvo ne razmišlja o kandidaturi svog člana za sljedeće predsjedničke izbore.

Muslimansko bratstvo uz druge oporbene skupine sudjeluje u dijalogu s režimom, koji je započeo zamjenik predsjednika Omar Sulejman. Mursi je međutim istaknuo da dijalog započet u nedjelju nije ozbiljan te kako se nekima čini da je riječ o monologu, a da oni žele dijalog.

U srijedu popodne, 16. dana prosvjeda, tisuće ljudi još se nalazilo na Tahriru, središnjem kairskom trgu.