729 KAO 666

Muslimani u BiH pozvani na bojkot židovskih proizvoda

30.12.2008 u 10:32

Bionic
Reading

Portal Islam.ba priključio se globalnoj muslimanskoj akciji 'Bojkotirajmo Izrael' pozivajući muslimane u BiH da bojkotiraju proizvode tvrtki čiji su vlasnici Židovi ili podržavaju Izrael

Na bojkot se poziva kako bi se solidarizirali s patnjama koje Palestinci u pojasu Gaze trpe zbog posljednjih napada izraelske vojske prenosi bosanskohercegovačko izdanje Večernjeg lista.

Među 60-ak tvrtki koje, kako pišu islamski portali, podržavaju cionistički režim i stvaranje države Izrael na palestinskom teritoriju, osim sveprisutne Coca-Cole, nalazi se američka TV mreža CNN, engleski nogometni klub Arsenal, računalna tvrtka IBM, tvrtka za proizvodnju kozmetičkih preparata L'Oreal, a potom slijede tvrtke poput Nestlea, Calvin Kleina, Revlona, Disneya, Nescafe, Vittela.

"Sljedeći put kada vidiš proizvod kompanije koja podržava Izrael, znaj da ćeš kupovinom njihova proizvoda dati svoj doprinos ubojstvima nevinih Palestinaca i njihove djece... Ne sudjelujte u zločinu!", poziv je kojim organizatori akcije "Bojkotiramo Izrael" žele animirati javnost u BiH na suzdržavanje od kupovine proizvoda spomenutih tvrtki.

Pri tome se sugerira da je najlakše prepoznati proizvode iz Izraela tako što na sebi imaju barkod koji počinje brojevima 729.