prešao u suprotni trak

Muškarac u Virovitici u samo 15 minuta izazvao čak četiri prometne nesreće; triput je pobjegao, no četvrti sudar bio je koban

19.01.2021 u 14:57

Bionic
Reading

Virovitička policija javlja da je muškarac u samo 15 minuta oštetio četiri vozila

Jučer, 18. siječnja oko 17,05 sati 71-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom virovitičkih registarskih oznaka gradom Virovitica, odnosno kolnikom Bečke ulice gdje je dolaskom ispred kbr. 8, prednjom lijevom stranom automobila prešao na suprotnu kolničku traku kada je u tom trenutku naišlo vozilo virovitičkih registarskih oznaka kojim je upravljao 23-godišnji vozač, te je tom prilikom u izbjegavanju sudara došlo do oštećenja i kontakta oba vozila.

Nakon prometne nesreće 71-godišnji vozač se nije zaustavio, već je nastavio daljnju vožnju kolnikom ulice Ote Horvata, gdje je dolaskom do kbr. 4 oko 17,15 sati, prednjom lijevom stranom vozila ponovno prešao na suprotni kolnički trak, kada je u istom trenutku iz suprotnog smjera naišlo vozilo virovitičkih registarskih oznaka kojim se kretala 23-godišnja vozačica, te je tom prilikom došlo do udara prednje lijeve bočne strane oba vozila.

Nakon ove prometne nesreće 71-godišnji vozač je ponovno napustio mjesto prometne nesreće, te se udaljio u pravcu naselja Milanovac, gdje je u ul. 30 Svibnja ispred kbr. 31, ne krećući se sredinom obilježene trake, ponovno prednjom lijevom stranom vozila prešao na suprotni kolnički trak namijenjen za kretanje vozila iz suprotnog smjera, kada je u istom trenutku naišlo vozilo virovitičkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnji vozač, te je tom prilikom oko 17,20 sati došlo do udara prednjih lijevih bočnih strana oba vozila.

Nakon prometne nesreće 71-godišnji vozač se sa svojim vozilom nastavio nekontrolirano kretati u istom smjeru gdje je ispred kbr. 56, prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednju lijevu stranu vozila virovitičkih registarskih oznaka, kojim je smjerom jug-sjever upravljala 35-godišnja vozačica. Nakon kontakta vozila, 71-godišnji vozač se nastavio dalje kretati sa svojim vozilom gdje se zaustavio na zapadnoj prometnoj traci. Po dolasku policijske ophodnje, 71-godišnji vozač je alkotestiran kojom prilikom nije bilo reakcije na alkohol, nakon čega mu je u OB Virovitica izvađena krv radi analize na konzumaciju lijekova i opojnih droga. Ukupna materijalna šteta na vozilima veća je od 20.000,00 kuna.

U prometnoj nesreći 29-godišnja putnica zadobila je tjelesne ozljede, isto kao i 71-godišnji vozač koji je zadržan na liječenju.