neodgovorni vozači

Muškarac u Murskom Središću vozio pijan, a nije imao ni vozačku ni osobnu; uhićen je i dobio je 11.900 kuna kazne

12.11.2020 u 13:34

Bionic
Reading

Okrivljenom 33-godišnjaku zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o osobnoj iskaznici izdani su prekršajni nalozi kojima je izrečena ukupna novčana kazna od 11.900 kuna

Prema policijskom priopćenju jučer, 11. studenoga 2020. godine u 20 sati i 8 minuta u Murskom Središću, Ulici Josipa Broza Tita, provodeći represivno-preventivne aktivnosti povodom Martinja, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u nadzoru cestovnog prometa zaustavili su Audi A3, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 33-godišnji vozač. Alkotestiranjem vozača utvrđeno je kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,06 promila. Kako su osobite okolnosti opravdavale bojazan da će alkoholizirani vozač nastaviti upravljati automobilom, uhićen je i priveden u policijsku postaju. Ujedno, nadzorom je utvrđeno kako 33-godišnjak kod sebe nije posjedovao vozačku dozvolu, kao ni osobnu iskaznicu, a koje bi na zahtjev predočio policijskom službeniku.

Okrivljenom 33-godišnjaku s područja grada Murskog Središća, zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o osobnoj iskaznici, izdani su prekršajni nalozi u kojima je izrečena ukupna novčana kazna od 11.900 kuna, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca. Nakon pravomoćnosti odluka o opisanim prometnim prekršajima 33-godišnjaku će se u evidenciju vozača i vozačkih dozvola upisati šest negativnih bodova.