U ISTRI JOŠ JEDNA TEŠKA NESREĆA

Muškarac podlegao ozljedama, ozlijeđene dvije žene

19.01.2011 u 12:35

Bionic
Reading

Nakon sinoćnje nesreće na cesti Barban – Marčana s dvoje poginulih, Istru je jutros potresla nova prometna nesreća sa smrtnim ishodom

Naime, jutros oko 8.30 sati na dionici državne ceste Rovinj – Sošići, oko 4 kilometra od Rovinja u predjelu Surestine, izravno su se sudarili Renault Megan i Peugeot, pri čemu su tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede te su hospitalizirani u pulskoj Općoj bolnici. Nažalost, oko 10.25 sati, teško unesrećeni vozač Renaulta, 59-godišnji Branko C. iz , podlijegao je zadobivenim ozljedama, a liječnici se bore za život njegove supruge Lorene C. (52) i također teško nastradale vozačice Peugeota Vesne V. F. (43) iz Rovinja.

Do nesreće je došlo kada je 43-godišnja vozačica Peugeota, vozeći iz smjera Rovinja prema Rovinjskom selu, uslijed neprilagođene brzine uvjetima na cesti koji su bili otežani zbog mokrog i skliskog kolnika, u desnom preglednom zavoju izgubila nadzor nad vozilom. Vozačica Peugeota 'otklizala' je na lijevu prometnu traku, u trenutku kad je iz suprotnog smjera nailazio Renault Megane, kojim je upravljao 59-godišnji Branko C. iz Rovinja. U neizbježnom sudaru došlo je do sraza lijevog bočnog dijela Peugeota i lijevog bočnog dijela Renaulta, pri čemu su teško ozlijeđeni bračni par iz Renaulta te vozačica Peugeota.

Rezanjem limarije, unesrećene Rovinjce su iz smrskanih automobila pomogli izvući rovinjski vatrogasci te je svo troje kolima Hitne medicinske pomoći prebačeno u pulsku Opću bolnicu, no nakon gotovo dvosatne borbe za život Branko C. je podlijegao ozljedama.

Kako je izvjestila PU Istarska, protiv 43-godišnje vozačice slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu zbog izazvane prometne nesreće.

Očevid prometne nesreće su obavili djelatnici Policijske postaje u Rovinju, a zbog vršenja očevida cesta između Rovinja i Rovinjskog sela bila je zatvorena do podneva.