AFERA HOTMAIL

Milijan Brkić: 'Plenković nije znao za sve procese unutar skupine Borg'

15.05.2018 u 11:44

Bionic
Reading

Uoči sastanka užeg kabineta Vlade vruću ostavku Martine Dalić komentirali su ministri Nada Murganić, Lovro Kuščević, Zdravko Marić, Gordan Jandroković. Nakon sastanka oglasio se i Milijan Brkić

'Žao mi je da je cijeli ogroman trud i napor potpredsjednice Vlade i Vlade na ovom poslu u sjeni proceduralnih i drugih postupaka', komentirala je ostavku Martine Dalić ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić uoči dolaska na sastanak užeg kabineta Vlade

'Bez obzira na odlazak bilo kojeg ministra, Vlada nastavlja i dalje funkcionirati na programima koje si je zacrtala', dodala je ministrica Murganić, prenosi N1 dolazeći na sjednicu užeg kabineta Vlade nakon što je u ponedjeljak potpredsjednica i ministrica gospodarstva Martina Dalić podnijela ostavku zbog afere Hotmail.

'Premijer ima podršku i u HDZ-u i među koalicijskim partnerima, a to znači da nastavljamo raditi do kraja mandata', kazao je i ministar Lovro Kuščević, dolazeći na sastanak, javlja N1.

Upitan tvrdi li nakon objave mailova kako i dalje kako nije bio uključen u pisanje lex Agrokora, ministar financija Zdravko Marić, zamuckujući je poručio: 'Ja nisam sudjelovao u bilo kakvom aktivnom dijelu pisanja zakona i to se vidi iz mailova', kazao je Marić, prenosi dnevnik.hr.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković novinarima je kazao kako još nemaju ime budućeg ministra ili ministrice. Na pitanje zašto je Martina Dalić podnijela ostavku, kratko je odgovorio: 'To svi znaju'.

  • +5
Dolazak ministara na sjednicu užeg kabineta Vlade Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Lovro Kuščević nakon sastanka je rekao da nisu razgovarali o novom ministru: 'Ne znam tko će biti novi ministar ili ministrica gospodarstva, nismo o tome pričali. No to bi se što prije trebalo riješiti. Tema sastanka je bila priprema za sjednicu Vlade'.

Branimir Glavaš rekao je kako misli da političke štete neće biti: 'Premijer čvrsto drži uzde. Hrvatska vlada uskoro će dobiti zamjenu za Martinu Dalić. Nije upitan opstanak premijera Plenkovića', smatra Glavaš.

Milijan Brkić smatra da je Dalić donijela logičnu odluku. 'Situacija nije ugodna, ne trebamo likovati, moramo gledati kako proces završiti i kako sačuvati radna mjesta. Premijer za sve procese unutar Borg skupine nije znao, institucije će sigurno dati odgovore na sve', kazao je Brkić.