TRoje MINISTaRA U ODLASKU

Smjena je najviše pogodila Gabrijelu Žalac. Jandrokoviću je navodno zamjerila i citiranje Vojka V

18.07.2019 u 08:24

Bionic
Reading

Žalac je tvrdila da je imala odlične rezultate u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU-a, a da su joj prilijepili lažne afere

Gabrijela Žalac najteže je podnijela svoju smjenu s mjesta ministrice, a Josip Đakić kiptio je od bijesa zbog smjene ministra te potpredsjednika Vlade i HDZ-a Tomislava Tolušića, doznaje Večernji list.

Smijenjena je i ministrica Nada Murganić, ali ona je, kako pišu, najkorektnije prihvatila svoju smjenu poručivši da ostaje na raspolaganju i stranci i premijeru. Dramatizirao nije ni Tolušić, neki su imali dojam da je bio pomalo ispuhan, ali nije pokazivao ni frustracije ni ogorčenje.

Gabrijela Žalac Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Žalac je tvrdila da je imala odlične rezultate u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU-a, a da su joj prilijepili lažne afere. Plenković joj je na to odvratio da se ne treba tako osjećati jer je u političkoj utakmici nekad potrebno napraviti korak unazad kako bi se išlo dva naprijed.

Kako pak doznaje N1, premijer Plenković na sjednici je riječ dao smijenjenim ministrima Žalac, Tolušiću i Murganić.

'Govoriti 'netko me sabotira i protiv mene lobira, možda je vlada, možda su Srbi, možda masoni, netko me sabotira' bilo je nekorektno - poručila je Gabrijela Žalac i pritom se referirala na predsjednika Sabora i glavnog tajnika HDZ-a Gordana Jandrokovića koji joj je prije nekoliko mjeseci citirajući pjesmu Vojka V. odgovorio na njezinu tezu da joj afere podmeću u HDZ-u.