STIGLA ISPRIKA

Murdoch: Žao nam je zbog prisluškivanja!

16.07.2011 u 18:58

Bionic
Reading

Medijski magnat i direktor News Corpa Rupert Murdoch objavio je u subotu u britanskim novinama osobnu ispriku za "teške prijestupe" u vezi s prisluškivanjem telefona u koje su bili umiješani novinari njegova sada ugašena lista News of the World

U sedam britanskih dnevnih listova objavljeni su oglasi s Murdochovom porukom "Žao nam je".

"Žao nam je zbog svih teških prijestupa koji su učinjeni. Izuzetno nam je žao zbog svega što su propatili oni koji su bili pogođeni", potpisao je Rupert Murdoch

U isprici se kaže kako je tabloid News of the World, optužen za prisluškivanje i krađu podataka s telefona četiri tisuće ljudi, "druge je pozivao na odgovornost, a u vlastitom slučaju nije uspio".

Les Hinton, jedan od Murdochovih glavnih savjetnika i čelnik Dow Jonesa, izdavača Wall Street Journala, u petak je dao ostavku, zajedno s Rebekom Brooks, čelnicom News Internationala, britanskog ogranka News Corpa.

Sad se interes javnosti seli na Murdochova sina i, vjeruje se, nasljednika Jamesa koji je na početku ove krize preuzeo europsko poslovanje News Corpa. Jamesa i oca Ruperta zajedno s Brooks u utorak čeka saslušanje u britanskome parlamentu.

"U danima koji su pred nama, kad budemo poduzimali daljnje konkretne korake u rješavanju ovih tpitanja i popravljanju nanesene štete, još ćemo se oglasiti", zaključuje se u isprici.

Isprika je objavljena u Murdochovim listovima Sunu i Timesu, ali i u konkurentskim listovima Daily Mailu, Daily Telegraphu, Financial Timesu, Independentu, i u Guardianu, koji je i otkrio skandal.

Britanski parlamentarac John Prescott za BBC je reagirao na Murdochovu ispriku. Na pitanje mijenja li isprika išta, rekao je. "Apsolutno ništa".

"On kaže da mu je žao, a prije samo 24 sata u Americi u Wall Street Journalu napisao je da su to manji prijestupi. To je čovjek koji se očajnički trudi spasiti svoju tvrtku i putem će se riješiti baš svakoga", rekao je Prescott.