ZAKINUTA NA IZBORIMA

Muratti podnijela kaznenu prijavu zbog 'nestanka' glasova

26.09.2016 u 15:55

Bionic
Reading

Olga Muratti, kandidatkinja Hrvatske stranke umirovljenika na listi Narodne koalicije u 10. izbornoj jedinici, koja je zakinuta za 107 preferencijalnih glasova, podnijela je u ponedjeljak kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja Županijskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku, doznaje tportal

'Navela sam u prijavi sve okolnosti, počevši od toga da sam Državnom izbornom povjerenstvu podnijela pritužbu i da je iz njihovog rješenja jasno da sam zakinuta za 107 glasova. Ne mogu se pomiriti s tim da se takve stvari mogu događati, bez obzira bila to greška ili loša namjera - užasno je loše i jedno i drugo, te smatram da se treba sankcionirati jer sve dotle dok za to netko ne bude odgovarao za namjeru ili aljkavost nećemo imati siguran sustav', izjavila je Olga Muratti za tportal.

Podsjetimo, tjednik DuList objavio je da prema zapisnicima s dva biračka odbora prizlazi da je problem nastao u dubrovačkom Gradskom izbornom povjerenstvu, jer su 34 glasa s biračkog mjesta Sud, te 71 s biračkog mjesta OŠ Marin Držić, uredno dostavljeni GIP-u.

'Ne bih željela dalje kalkulirati. Jednostavno, institucijama koje su za to zadužene dajem to u nadležnost i očekujem hitno postupanje kako bi se građanima vratilo povjerenje u sustav i kako bismo poslali pozitivnu poruku. Za to još uvijek ima vremena', ocjenjuje Muratti.

Podsjetimo, Muratti je na 9. mjestu liste Narodne koalicije dobila 1.805 preferencijalnih glasova (3,01 posto), čime je ostvarila 6. najbolji rezultat, iza, redom, Borisa Lalovca, Srđana Gjurkovića, Arsena Bauka, Branka Grčića i Stipe Gabrića Jamba.

Olga Muratti bivša je predsjednica dubrovačkog SDP-a. Ostavku na članstvo u toj stranci podnijela je u rujnu 2013. godine, nezadovoljna 'lakoćom donošenja neutemeljenih odluka i lošim odnosima prema ljudima'.