SRPSKA MAFIJA U ZAGREBU

MUP: Sretko Kalinić nije kritično

22.06.2010 u 19:59

Bionic
Reading

Glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke (PUZ) Jelena Bikić opovrgnula je danas medijske napise da je zdravstveno stanje pripadnika 'Zemunskog klana' Sretka Kalinića kritično i da se nalazi u životnoj opasnosti

'Zdravstveno stanje Sretka Kalinića nije se pogoršalo i nije u životnoj opasnosti', rekla je Bikić Hini. Sretko Kalinić je 8. lipnja teško ranjen iz vatrenog oružja, a ranjenoga ga je pokraj jezera u Rakitju pronašao prolaznik, nakon čega je operiran u zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnica i izvan je životne opasnosti.

Sumnja se da je na njega pucao Miloš Simović, kojeg je srbijanska policija uhitila kod Morovića, mjesta u blizini graničnoga prijelaza Batrovaca, pri pokušaju da iz Hrvatske ilegalno uđe u Srbiju.

Obojica su kao pripadnici 'Zemunskoga klana' u odsutnosti osuđeni na zatvorske kazne po 30 godina zbog ubojstva predsjednika srbijanske vlade Zorana Đinđića 2003. godine, od kada su bili u bijegu.

Beogradske Večernje novosti jučer su objavile da se Sretku Kaliniću zdravstveno stanje naglo pogoršalo, da mu je prije tri dana iznenada pozlilo i da se liječnici bore za njegov život. Navode i da je trenutno stabilno, ali da je njegov daljnji oporavak neizvjestan.