sigurnosni propusti

MUP potvrdio da nije samo razoružano osiguranje Dinka Cvitana već se slično dogodilo i čuvarima Grabar Kitarović

16.08.2019 u 17:40

Bionic
Reading

Suspendirani policijski službenici koji su čuvali bivšeg državnog odvjetnika Dinka Cvitana još uvijek čekaju odluku nadležnog Disciplinskog suda. Prije nekoliko dana, podsjećamo, ukradeno im je službeno oružje, osobni dokumenti, a jednom od njih i policijska značka. I dok se ta odluka čeka iz MUP-a stiže potvrda da se slično dogodilo i čuvarima predsjednice Kolinde Grabar Kitarović

U MUP-u podsjećaju da su bili dužni skrbiti o oružju koje su zadužili, a da je Cvitanovom osiguranju za izvršenje zadatka bio osiguran i prikladan objekt smještaja.

Uz to, iz MUP-a su i službeno potvrdili informaciju koju je objavio Dnevnik Nove TV - da se sličan propust dogodio i čuvarima koji brinu o sigurnosti članova obitelji predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Policajci su sankcionirani.

''Obavještavamo Vas da je provalom u službeno vozilo od strane nepoznatog počinitelja otuđen dio opreme povjeren policijskim službenicima za rad. Provala u vozilo je izvršena u razdoblju u kojem je zbog izvanrednih okolnosti izvršenja službenog zadatka vozilo kratkotrajno ostalo bez nadzora. Proveden je postupak za utvrđivanje odgovornosti policijskih službenika za povredu službene dužnosti, te je izrečena disciplinska mjera koja odgovara težini počinjene povrede'', priopćeno je iz MUP-a za Dnevnik Nove TV.

  • +10
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na ATP turniru u Umagu Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX