BEZ ZAHTJEVA

MUP: Nemamo veze s uhićenjem suspendiranog istražitelja za zločine na Ovčari u Srbiji

09.11.2018 u 18:44

Bionic
Reading

Ministarstvo unutarnjih poslova demantiralo je policija ima ikakve veze s događajem u Srbiji gdje je po povratku iz Beograda na graničnom prijelazu Batrovci uhićen suspendirani policijski istražitelj za ratne zločine na Ovčari Nikola Kajkić dok je predsjednica Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara Zorica Gregurić privedena na razgovor

Podsjetimo, Gregurić je kazala su pripadnici Sigurnosno-informativne agencije (BIA) rekla da sve to rade jer ih je prijavila hrvatska policija zbog istraga oko ratnog zločina na Ovčari.

Međutim, na upit tportala iz MUP-a su rekli da oni nisu prema policiji Republike Srbije, putem međunarodne policijske suradnje, poslalo bilo kakav zahtjev za postupanjem.

'Nikola Kajkić trenutno je u statusu suspendiranog policijskog službenika te kao takav ne može provoditi nikakve službene radnje u svojstvu policijskog službenika.

Prilikom povratka u Republiku Hrvatsku Kajkić nije se obratio za pomoć hrvatskoj policiji te je nadležna policijska uprava s njim stupila u kontakt, a putem redovnih kanala razmjene podataka zatražene su informacije od policije Srbije', stoji u odgovoru MUP-a.

Kajkić i Gregorić su u Beogradu bili na sastanaku s Florence Hartmann i njezinim suradnicima. Kajkić je u srpnju suspendiran zbog teške povrede službene dužnosti.

Kajkić je za RTL Danas kazao da im je na Batrovci preprječen put, auto detaljno pretražen te da su ga skinuli do gola pripadnici službe sigurnosti BIA-e.

'Nisu se se predstavili pokazali značke. Rekli su da me žele uhapsiti zbog rada na Ovčari i da me žele strpati u zatvor u Sremskoj Mitrovici. To da se protiv vodi postupak u Hrvatskoj i da me hapse srpske službe znači da sam udario na pravo mjesto', kazao je Kajkić.

Upitan tko stoji iza ovoga kazao je da mu treba dan ili dva pa da će nakon toga iznijeti podatke tko stoji iza toga. Zbog svega podnio je kaznenu prijavu protiv pripadnike BIA-e.