ZBOG PODRŠKE ZLOČINCU

Muftija Hasanović traži smjenu biskupa Košića

27.06.2014 u 16:46

Bionic
Reading

Gostujući u emisiji Ekumena HRT-a na temu Islam i sekularno društvo, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u RH izjavio je kako traži smjenu biskupa Vlade Košića sa čela Vijeća za ekumenizam i dijalog HBK.

'Ostao sam zatečen i iznenađen postupkom Vlade Košića prilikom dočeka Darija Kordića na aerodromu te podržavam stajalište Rijaseta Islamske zajednice BiH i osudu tog čina', rekao je muftija.

'Posjetio sam vatikanskog nuncija, mons. D'Errica i izrazio protest. Tražio sam odgovor na pitanje je li to stav cijele Crkve u Hrvatskoj. Ako jest, da znamo, ako nije – neka to netko kaže. Do sada nitko iz Crkve nije to osudio, a koliko znam to nije na tragu odnosa pape Franje prema dijalogu', dodao je.

'Zabrinjava me činjenica da je biskup Košić na čelu Vijeća za ekumenizam i dijalog Hrvatske biskupske konferencije. Ja mislim da nakon ovog čina nema vjerodostojnosti biti na čelu takvog odbora i s pravom očekujemo, a i druge vjerske zajednice, da ne bude više na čelu tog odbora jer bi tako Crkva pokazala da ne stoji iza njegovih riječi', poručio je muftija Hasanović.