STANKOVIĆ ODGOVARA NA TUŽBU

'Mučno mi je sudjelovati u premijerkinom igrokazu!'

22.03.2010 u 16:00

Bionic
Reading

Na najavu tužbe premijerke Jadranke Kosor protiv HTV-a i Aleksandra Stankovića zbog klevete, odnosno povrede njezine časti i ugleda, urednik i voditelj Stanković odgovara da mu je 'tužno i mučno sudjelovati u premijerkinom igrokazu'

'Premijerkino je pravo, kao i bilo koje druge građanke, da tuži koga hoće, ali tuga je i jad da se premijerka, nakon svega, odlučila na tužbu, a ne na pomoć Momiru Dropcu. On sedam godina živi bez primanja, bez struje i grijanja, ali njoj su povrijeđeni čast i ugled?! Ma, tužno mi je i mučno sudjelovati u premijerkinom igrokazu!', ističe Aleksandar Stanković u izjavi za tportal.

Mehun i HTV: Kosor nije zvala

Glasnogovornik Vlade RH Zlatko Mehun je izjavio kako su 'apsolutna laž' glasine da je premijerka nakon emisije HTV-a 'Nedeljom u dva' zvala urednika Informativnog programa HTV-a. 'Nitko nikoga nije zvao i nikakvih takvih vrsta pritisaka nije bilo', izjavio je Mehun novinarima. U radu tog skupa sudjelovala je i premijerka Jadranka Kosor koja nije davala izjave novinarima. Mehunov demantij potrvrdio je i HRT-ov glasnogovornik Danko Družijanić

Ponovno prikazivanje razgovora s Dropcem, koji je prvi put prikazan prošlog petka u emisiji 'Hrvatska uživo', imalo je, tvrdi Stanković, samo jedan motiv - da se pomogne čovjeku, a ne da se povrijedi premijerkina čast i ugled ili da ona ostane bez stana.

Na naše pitanje zbog čega je odabrao baš Dragu Pilsela za emisiju posvećenu slučaju stana Jadranke Kosor, Stanković odgovara da je riječ o koincidenciji i da bi o tome razgovarao s bilo kime od gostiju da je nekog drugog (iz područja politike i društva) ugostio umjesto Pilsela ove nedjelje.

'U petak je prikazan prilog o Momiru Dropcu i bio sam njime potresen te bih o tom slučaju doista razgovarao i s drugim gostima. Bio bih doista iskreno oduševljen da je, poslije svega, premijerka Kosor poručila da će učiniti sve da se gospodinu Dropcu pomogne', kaže Stanković.

Urednik i voditelj emisije 'Nedjeljom u dva' kaže da mu nitko od njegovih urednika nije prigovorio zbog načina na koji je vodio intervju s Dragom Pilselom.