SLIČNA PRIČA U HRVATSKOJ

'Mubarak je slab i odbija jesti krutu hranu'

26.07.2011 u 20:43

Bionic
Reading

Bivši egipatski predsjednik Hosni Mubarak, koji bi idućeg tjedna trebao izaći pred sud oko zbog ubojstva prosvjednika, slab je i odbija jesti krutu hranu, javila je u utorak službena novinska agencija MENA

Mubarak 'u potpunosti odbija jesti hranu, ali uzima tekućinu i samo sok. Dosta je izgubio na težini i jako je slab', rekao je čelnik bolnice u kojoj se liječi bivši egipatski predsjednik.

Mubarak (83) se od travnja nalazi u bolnici nakon što je doživio srčani udar tijekom ispitivanja povodom optužbi za korupciju i ubojstvo prosvjednika za vrijeme prosvjeda u veljači. Tijekom 18-odnevnih prosvjeda u veljači ubijeno je 840 prosvjednika.

Mubarakovo zdravstveno stanje predmet je čestih spekulacija u medijima, osobito zbog činjenice da se datum zakazanog suđenja, a to je 3. kolovoza, približava. Već je bilo izvješća da je u komi i da je umro. Mnogi Egipćani misle da je mu je bolest izgovor kako bi izbjegao suđenje.

Mubarakov odvjetnik u lipnju je ustvrdio da njegov klijent boluje od raka, no poslije je jedan vladin ministar opovrgnuo te navode.

Prema mišljenju nekih političkih analitičara, vijesti o pogoršanju Mubarakova zdravlja pojavljuju se s vremena na vrijeme i služe kako bi se u narodu potaknule simpatije za bivšeg egipatskog predsjednika.