U PAKETU STIŽU I MILIJARDE EURA

Mubarak će postati Crnogorac?

04.02.2011 u 19:44

Bionic
Reading

Egipatski predsjednik Hosni Mubarak mogao bi uskoro postati Crnogorac, a njegova bi nova adresa stanovanja mogla biti otok Luštica, piše podgorički tjedni list Monitor

Naime, Mubarakov sin Gamal veliki je dioničar tvrtke Orascom, koja je s crnogorskom vladom prošle godine potpisala ugovor o zakupu poluotoka Luštice kod Tivta te o gradnji ekskluzivnog turističkog naselja vrijednog 1,1 milijardu eura.

Većinski vlasnik Orascoma, egipatski milijarder Naguib Sawiris, prošli je tjedan pobjegao iz Kaira zajedno sa sinovima egipatskog predsjednika Mubaraka i s grupom od 20-ak tamošnjih bogataša, većinom iz redova egipatske političke elite, koji su se potom privremeno smjestili u Dubaiju, Londonu i na Cipru.

Podgorički tjednik Monitor piše da Sawiris uskoro namjerava doći u Crnu Goru kako bi pripremio teren za mogući dolazak Mubaraka i njegove obitelji. Podsjetimo, Crna Gora je primila i svrgnutog tajlandskog premijera Thaksina Shinwatru koji je već dobio i crnogorsko državljanstvo te je započeo gradnju hotela na Svetom Stefanu.