ZBOG MIROVINE

Mrtvog oca dvije godine skrivao u stanu

14.04.2009 u 09:34

Bionic
Reading

Aleksandar Š. iz Bora u Srbiji dvije je godine držao raspadnuto očevo tijelo u stanu kako bi dobivao njegovu mirovinu. Zasad nije poznato je li starac skončao prirodnom ili nasilnom smrću

Policija je Aleksandra, nekoć poznatog košarkaškog trenera, uhitila nakon što je u nedjelju pronađen kostur njegovog oca Rame. Tijelo je pronađeno nakon višednevne policijske potrage, budući da je Aleksandar prijavio očev nestanak. Na to su ga nagnali službenici banke koji su inzistirali da vlasnik mirovine osobno potpiše novi ugovor.

Inače je Rama, koji je imao oko sedamdeset godina, posljednji put viđen prije skoro dvije godine, no nitko od susjeda u višekatnici u kojoj je živio nije primijetio ništa neobično. Iako se stanom širio jaki smrad, susjedi ga nisu osjetili jer je prozor sobe u kojoj je ležao mrtvac stalno bio otvoren. Aleksandar im je rekao da je njegov otac u staračkom domu, piše Press.

Policija je nakon hapšenja Aleksandru Š. odredila policijsko zadržavanje do 48 sati. Ljubinko Stanojević, istražni sudac Okružnog suda u Zaječaru, naložio je jučer obdukciju tijela Rame Š.