NEDJELJOM U DVA

Mrsić: Neću biti Josipovićev savjetnik

24.01.2010 u 16:38

Bionic
Reading

Hematolog dr. Mirando Mrsić, direktor kampanje predsjednika Ive Jopsipovića i v. d. šefa njegova ureda, neće napustiti saborske klupe kako bi postao predsjednikov savjetnik. Gostujući u emisiji 'Nedjeljom u 2' Mrsić je rekao da će Josipoviću i dalje biti na usluzi, ali da moraju naći drukčiji način suradnje

Mrsić neće biti savjetnik za zdravstvo novom predsjednku države jer, objasnio je, prema našem zakonu, savjetnik u Uredu predsjednika ne smije biti ni u izvršnoj niti u zakonodavnoj vlasti. 'Kabinet predsjednika Ive Josipovića bit će malen, operativan i efikasan, a savjetnički tim kompetentan', istaknuo je Mrsić.

Za Josipovića je rekao da je u dobro fizičkoj formi te da je u dugoj kampanji pokazao da može izdržati i velike napore. Ali slaže se da igranje stolnog nogometa i nije neka fizička aktivnost, pa će predsjenik morati izbarati neki drugi sport radi održavanja fizičke kondicije i izdržljivosti.

Poput predsjednika SDP-a Zorana Milanovića i Mrsić smatra da stranačka kolegica Željka Antunović nije dovoljno jasno i otvoreno u izbornoj kampanji podržala SDP-ova kandidata Josipovića.

Komentirajući odnose između Hrvatske i Srbije, Mrsić je istakao da mu je žao što srpski predsjednik Tadić neće doći na inauguraciju hrvatskog predsjenika, jer dolazi predsjednik Kosova, ali isto tako ne smatra prihvatljivim da bilo tko ucjenjuje.