OŠTRA KRITIKA

Mrsić: Nacionalni stožer Civilne zaštite treba smijeniti jer je ostao bez kredibiliteta

12.07.2020 u 13:34

Bionic
Reading

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić ustvrdio je u nedjelju kako je Nacionalni stožer Civilne zaštite ostao bez kredibiliteta stručnosti zbog, kako je rekao, niza nelogičnosti koje opterećuju ionako tešku situaciju

"U prilog tome govori i činjenica gdje je Stožer civilne zaštite Istarske županije pooštrio mjere, a bez suglasja s Nacionalnim stožerom", rekao je Mrsić i ustvrdio da "dvostruka pravila koja nameće tehnički ministar Beroš stvaraju psihološki kaos".

U priopćenju je istaknuo da se, s jedne strane, otkazuju kulturna događanja do 50-tak sudionika, čak i bez obavijesti organizatorima, dok se, s druge strane, vjenčanja do 100 sudionika mogu održavati. Nadalje, dodao je, propisuju se mjere gdje se gospodarstvenike izlaže nepotrebnim troškovima koji vrijede svega par dana, a bez sustavne zaštite zaposlenih radnika i kupaca.

"Ponavlja se scenarij gdje ministar Beroš nije osigurao učinkovitu zdravstvenu skrb za oboljele koji nemaju koronavirus. Sustavi testiranja na koronavirus i dalje se ciljano provode što ne odaje stvarno stanje, a pored toga, troškovi samostalnog testiranja su previsoki za standard većine hrvatskih građana koji su i ovime stavljeni u drugi plan", istaknuo je Mrsić i dodao da je nužna promjena članova Nacionalnog stožera Civilne zaštite.