KOLIKO SU TEŠKI SDP-ovi KANDIDATI

Mršić lani zaradio 230 tisuća kuna

15.04.2009 u 14:01

Bionic
Reading

Koprivničko-križevački Županijski izborni stožer SDP-a održao je danas u Koprivnici konferenciju za novinare 'Koliko su teški naši kandidati' na kojoj je upoznao novinare o prihodima svojih kandidata na dužnostima koprivničko-križevačkog župana i koprivničkoga gradonačelnika.

Koprivnički gradonačelnik i kandidat za tu dužnost u još jednome mandatu Zvonimir Mršić otkrio je da je protekle godine kao gradonačelnik i predsjednik saborskog Odbora za lokalnu samoupravu zaradio 230 tisuća kuna

Na mjesec zarađujem 20 tisuća kuna, a za dnevnice i druge dužnosti koje obnašam nisam dobio ni kunu naknade. U Sabor, na stranačke skupove, kao gradonačelnik i slično putujem osobnim automobilom, a tako će biti i tijekom predizborne kampanje, rekao je Mršić i objasnio zašto želi da i protukandidati otkriju svoje prihode.

Priča se da je kandidat koalicije HDZ-HSS-HSLS-HSU za koprivničkoga gradonačelnika Stanislav Biondić u godinu dana zaradio milijun kuna, pa neka pokaže imovinsku i poreznu karticu da znamo koliko je zaista zaradio, rekao je.

On je ujedno i predsjednik Uprave 'Belupa', pa tražimo da ta tvrtka objavi koliko mu je bonusa isplatila i dionica dala. Isto tražimo i od 'Podravke' jer je zamjenik predsjednika njezine uprave Miroslav Vitković HSS-ov nositelj liste za koprivničko Gradsko vijeće pa neka objasni zašto se Biondić koristio njezinim službenim automobilom za dolazak na obljetnicu osnutka HDZ-a Koprivničko-križevačke županije, dodao je Mršić.

Kandidat koalicije SDP-HNS za župana Darko Ledinski rekao je novinarima da kao ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe u Koprivnici na mjesec zaradi 9300 kuna, no od 1. svibnja plaća će mu biti manja za šest posto i iznosit će 8800 kuna neto, uključujući i olakšicu za dijete.

Službenim automobilima Doma koristim se isključivo tijekom radnog vremena samo za poslovne potrebe. Pozivam sve protukandidate da javnosti pokažu koliko zarađuju te da manje novca troše na plakate, medijsko reklamiranje i slično, rekao je Ledinski.

Mršić je izjavio da će koalicija SDP-HNS tijekom izbora na koprivničko-križevačkoj županijskoj razini potrošiti oko 250 tisuća kuna na predizbornu promidžbu, te je utvrdio kako će koalicija HDZ-HSS-HSLS-HSU potrošiti 10 puta više. Zabrinut je što koalicija u svoju predizbornu kampanju, kako je ustvrdio, uvlači državne tvrtke.

Hrvatske šume su joj bez javnog natječaja iznajmile svoj plakatni prostor, a u 'Belupovim' novinama, umjesto da govori o poslovanju, Biondić se politički promovira, istaknuo je Mršić i dodao da će koalicija SDP-HNS svoju predizbornu kampanju financirati članarinom te donacijama.