UDARIO NA SANADERA I POLANČECA

Mravak tereti tri ministra sadašnje vlade?

21.09.2010 u 07:54

Bionic
Reading

Bivši direktor HEP-a Ivan Mravak, doznaje Večernji list, u detaljnom iskazu USKOK-u o aferi u vezi s jeftinom preprodajom struje šibenskom TLM-u i mostarskom Aluminiju, teško tereti Ivu Sanadera, ali i još troje ministara sadašnje Vlade te Damira Polančeca

Bivši šef HEP-a na zaokret se odlučio shvativši da će biti jedini krivac za sve afere koje su se u vrijeme njegova petogodišnjeg mandata nakupile u toj državnoj tvrtki, doznaje Večernji list.

Ivan Mravak odlučio je olakšati savjest te svoje spoznaje podijeliti s istražiteljima, a u USKOK-u je zbog toga na ispitivanju, neslužbeno doznaje Večernjak, postao već redovit klijent. Koliko će još potrajati iznošenje njegove obrane, teško se može procijeniti.

Večernjak doznaje da, pretresajući sve inkriminirane radnje koje mu se stavljaju na teret, ni jednom riječju nije spomenuo bilo kakvu povezanost aktualne premijerke Jadranke Kosor sa svime spomenutim.

Procjenjuje se da je preko poslovanja marketinške agencije Fimi Medija, vlasnice Nevenke Jurak, bliske prijateljice Mladena Barišića, ravnatelja Carinske uprave i bivšeg rizničara HDZ-a, koja je sklapala izdašne poslove s državnim tvrtkama, nastala šteta od oko 180 milijuna kuna.

USKOK je još u svibnju obavijestio Barišića da je protiv njega pokrenuta istraga zbog sumnje u protupravno posredovanje. No bivši rizničar HDZ-a još nije saslušan u Gajevoj, pa je zbog toga njegov odvjetnik Ante Madunić jučer pismeno zatražio od USKOK-a da se sasluša njegov klijent.

'Točno je da sam takvo pismo uputio Dinku Cvitanu, ravnatelju USKOK-a, a o svemu obavijestio i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. Tražimo da se moj klijent očituje ili kao osumnjičenik ili u svojstvu građanina', objasnio je odvjetnik Ante Madunić novinarki Večernjeg lista.