KRAJEM TJEDNA NA SLOBODI

Mravak se preselio u USKOK

19.10.2010 u 14:56

Bionic
Reading

Ivan Mravak, osumnjičen da je oštetio HEP za 6,3 milijuna kuna, nakon gotovo šest mjeseci trebao bi izaći iz istražnog zatvora. Posljednje dane, umjesto u Remetincu, provodi uglavnom u USKOK-u

Odvjetnik Ivana Mravka, Branko Šerić, za tportal je potvrdio da njegov branjenik od prošlog tjedna svakodnevno na ispitivanju u USKOK-u.

Bio je na ispitivanju nekoliko puta prošlog tjedna, a u USKOK-u je 'naručen' i tri dana zaredom ovoga tjedna - od ponedjeljka do srijede. Šerić očekuje da će Mravak do srijede reći sve što ima te da će biti pušten već u četvrtak, a ako ne - u petak mu ionako ističe istražni zatvor te će tada najvjerojatnije biti na slobodi.

Šerić se nada i da će Mravak dobiti oprosnicu za druge afere koje u USKOK-u razotkriva, poput one s Fimi medijom. 'Mravak je u svojoj obrani rasvijetlio uloge svih koji su sudjelovali u odlukama u HEP-u, od Vlade i premijera nadalje', rekao je Šerić tportalu prošli tjedan.

Ako opsežan iskaz Mravka bude koristan, sljedeći tjedan mogli bi čitati o novim uhićenjima, a možda i o novim korupcijskim aferama.