spor oko marakeša

Mrak Taritaš: Predsjednica podilazi krajnjoj desnici

05.11.2018 u 16:37

Bionic
Reading

Predsjednica stranke GLAS Anka Mrak Taritaš prozvala je u ponedjeljak hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović da "jasno i nedvosmisleno" podilazi krajnjoj desnici, ocijenivši nedopustivim njezino odustajanje od sudjelovanja na međunarodnoj konferenciji o migracijama u Marakešu.

'Naša predsjednica ima nekih neobičnih ideja', izjavila je Mrak Taritaš novinarima u Koprivnici, napominjući da je predsjednica ranije jasno i nedvojbeno rekla kako će ići u Marakeš, a 'danas svjedočimo njenom jasnom i nedvosmislenom podilažnju krajnjoj desnici'.

'Najgore je ignorirati, nemati stava oko nečega. Nedopustivo je da predsjednice ne bude u Marakešu', dodala je i istaknula kako iz osnovnih teza koje je pročitala u Marakeškom dokumentu o zakonitim migracijama, koji se planira donijeti na konferenciji, ne vidi išta sporno.

Naglasila je kako je i Hrvatska prošla situacije kad su njezini građani morali napuštati domovinu, ne zato što su htjeli, nego zato što su morali, upitavši što bi bilo da su druge zemlje tada zatvorile svoje granice. 'Dakle, mi bi trebali imati empatiju. Naša predsjednica nema prave empatije i isključivo gleda sve u kontekstu nadolazećih predsjedničkih izbora', kazala je Mrak Taritaš.

Okupljanje sve više zastupnika u saborskom klubu stranke Milana Bandića ocijenila je negativnim, prozivajući zagrebačkog gradonačelnika da gradski proračun doživljava kao svoju osobnu stvar.

'Nema nikakav problem da ga koristi za skupljanje pojedinih zastupnika u Saboru', rekla je Mrak Taritaš i Bandićev klub u Saboru nazvala 'lažnim klubom saborskih zastupnika koji služi prebjezima kao čistilište'.

Odbacila je mogućnost koalicije liberalnih stranaka koju zaziva HNS-ov predsjednik Ivan Vrdoljak. 'Nemoguće je koalirati s čovjekom koji je 43 tisuće puta rekao da HNS neće ići s HDZ-om, da bi iza toga otišao', poručila je Mrak Taritaš.

  • +12
Anka Mrak Taritaš Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgic