šarena laž

Mrak Taritaš: Grad u gradu eksponat u muzeju neispunjenih obećanja

20.03.2019 u 13:48

Bionic
Reading

Predsjednica Kluba zastupnika GLAS-HSU u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Anka Mrak Taritaš kazala je u srijedu da je projekt "Grad u gradu" jedan od eksponata u muzeju neispunjenih obećanja gradonačelnika Milana Bandića, a upozorila je i na nova moguća zaduženja u gradu Zagrebu

"Gradonačelnik bi na račun četiri točke dnevnoga reda mogao zaslužiti još jedan počasni doktorat za inovativnost o tome kako riješiti dubioze u vlastitom proračunu", izjavila je Mrak Taritaš na konferenciji za medije kluba zastupnika GLAS-a i HSU-a uoči sutrašnje sjednice Gradske skupštine.

O točki u kojoj se predlaže prihvaćanje dodjele bespovratnih sredstava za dovršetak rekonstrukcije rotora Remetinec, Mrak Taritaš je rekla da gradonačelnik time priznaje da nema dovoljno novca u proračunu za projekt koji je već započet, već će za njegov dovršetak posegnuti u proračun nadležnom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Spomenula je i ostale točke dnevnoga reda skupštine, u kojima gradonačelnik predlaže da se za energetsku obnovu zgrada u Zagrebu podigne kredit od oko 162 milijuna kuna te da se da jamstvo Nastavnom zavodu dr. Andrija Štampar za kredit od 25 milijuna kuna.

Uz predloženo osnivanje tvrtke Sportski objekti, Mrak Taritaš je zaključila da će rezultat sjednice biti četiri različite vrste zaduženja građana Zagreba, njihove djece i unuka.

Projekt "Grad u gradu" šarena laž

Predsjednica GLAS-a rekla je da je najavljeni projekt izgradnje "Grada u gradu" šarena laž i ocijenila da je to "jedan od onih eksponata koji će dobiti zavidno mjesto u muzeju neispunjenih obećanja doktora Bandića".

"Nekretninski biznis gdje je stanovanje osnovni element nije razvoj grada, a da bi znali što je budućnost Zagreba, Bandić bi trebao imati viziju kakav je Zagreb 2050. onda iza toga transformirati neke dijelove grada", istaknula je.

Predsjednica zagrebačke organizacije Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Davorka Vukadin Tabaković osvrnula se na standard zagrebačkih umirovljenika.

Istakuvši da je 16,73 posto građana nakon povećanja mirovine izgubilo pravo na novčanu pomoć umirovljenicima, a njih 17,84 posto na novčanu pomoć za dopunsko osiguranje koju daje grad Zagreb, Vukadin Tabaković kazala je da se imovinski cenzus za dobivanje tih sredstava nije mijenjao 10 godina, te da iznosi 1500 kuna.

König: Doktorat Bandiću narušava društvene vrijednosti

Zastupnica GLAS-a u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Sonja König komentirala je odluku Senata Sveučilišta u Zagrebu o pokretanju postupka dodjele počasnog doktorata gradonačelniku Bandiću.

"Zabrinjavajuće je i loše je jer se time narušavaju sve društvene vrijednosti, i šalje se poruka da znanje, znanost i kvaliteta nisu vrijednosti za koje se zalažemo", kazala je.

Autonomija Sveučilišta, dodala je, ne daje rektoru Damiru Borasu pravo da jednog višestrukog optuženika USKOK-a stavlja u društvo Nikole Tesle i Lavoslava Ružičke.