sukob u hns-u

Mrak Taritaš brutalno 'spustila' šefu stranke: Vrdoljaka usporedila s Trumpom

02.06.2017 u 12:33

Bionic
Reading

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš svog je stranačkog šefa Ivana Vrdoljaka usporedila s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom. Povod za to bio je Vrdoljakov sinoćnji tvit koji su mnogi protumačili kao najavu HNS-ova ulaska u Vladu, a čime Vrdoljak šteti Mrak Taritaš u njenoj bitki u drugom krugu izbora protiv Milana Bandića

'U tri sata ujutro tvita samo Donald Trump', poručila je u petak u podne HNS-ova gradonačelnička kandidatkinja Anka Mrak Taritaš predsjedniku HNS-a Ivanu Vrdoljaku

Mrak Taritaš time je vrlo zorno pokazala što misli o 'podršci' koju joj u njenoj kampanji protiv Milana Bandića daje šef vlastite stranke.

Veliku je buru, naime, izazvao predsjednik HNS-a koji je kasno u noći sa četvrtka na petak napisao da je siguran da se na reformi obrazovanja lomi budućnost Hrvatske i da će on reformu provesti 'makar mu to bili zadnje što će učiniti u politici'.

Time je Vrdoljak još više podgrijao sve - premda i dalje neslužbene - informacije prema kojima on već pregovara o mogućem ulasku HNS-a u Vladu Andreja Plenkovića.

U toj bi Vladi, prema neslužbenim informacijama, HNS dobio Ministarstvo znanosti i obrazovanja, odnosno nadzor nad provođenjem kurikularne reforme.

Šef HNS-a, nakon što se probudio, očito je shvatio da je pretjerao svojim noćnim tvitom i pokušao se opravdati šalom na vlasiti račun. Nismo sigurni da je u tome uspio.

  • +11
Lokalni izbori 2017: Stožer Anke Mrak Taritaš Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL