rafalna paljba

Mrak-Taritaš: Plenković je rekao Bandiću - radi što hoćeš! Bageri će potaracati Zagreb

06.02.2020 u 13:16

Bionic
Reading

Anka Mrak Taritaš (GLAS) u pauzi sjednice skupštine Grada Zagreba komentirala je amandmane koje je na GUP Grada Zagreba kluba zastupnika BM 365 - stranka rada i solidarnosti Milana Bandića. Vidno ogorčena i rezignirana Taritaš je gotovo deset minuta imala rafalnu paljbu usmjerenu prema premijeru Andreju Plenkoviću i zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću

'Plenković je jučer rekao Bandiću radi što hoćeš. Imala sam priliku čuti gradonačelnika koji je rekao da GUP treba biti razvojan pa je HDZ složio 15 amandmana, a onda je Bandić složio 72. Ono malo što sam prebrojala je 50 hektara zelene površine prenamjene u površine za gradnju. Klub 365 Bandić je rekao svom Zavodu za prostorno planiranje – ne trebaš ti meni, možeš ti radi izmjene GUP-a koliko hoćeš, ali ja imam ruke koje će napraviti što ja hoću. Izglasat ću koeficijent iskoristivosti u Donjem gradu 4,5 i sve ono što meni treba', kazala je Mrak Taritaš.

Dodala je da je njen prijedlog da se ukine Zavod i Ured za strategiju.

'Bandić ima ruke i dogovor s Plenkovićem i neka sve u Zagrebu bude prostor za gradnju. Neka tko gradi što hoće. Amandmani su zastrašujući. Kud ide ova zemlja i ovaj grad? Bageri će potaracati Zagreb i pretvoriti ga po mjeri Bandićevih prijatelja. Ovo što smo dobili na stol je sramota svih. Bilo bi bolje da se Plenković ne vraća iz Rima', smatra Mrak Taritaš.  

Drži da cijela Hrvatska treba biti građevinska zona da se ne gnjavimo s prostornim planiranjem.

Dodala je da očekuje da Predrag Štormar (HNS) odnosno njegovo ministarstvo ne daju suglasnost amandmane.

'Ako Ministarstvo da suglasnost na amandmane onda je moja poruka svim gradovima i općinama uz more da daju amandmane pa neka svatko gradi gdje hoće jer ako je moguće u Zagrebu zašto ne bi bilo negdje drugdje. Ovo  narušava cijeli sustav prostornog planiranja, ne treba nam zakon ni javna rasprava, zašto su četiri godine radile izmjenu i dopunu GUP-a.', smatra Mrak Taritaš.

Upitana zašto ovo Bandić radi kazala je zato što može jer mu je Plenković dao odriješene ruke.  

'Bandić pljunuo svoj Zavod za prostorno planiranje jer mu je Plenković dao odriješene ruke', zaključila je Mrak Taritaš.