VJEROVALI ILI NE

Motorkom srušio bor na motociklista

28.04.2011 u 14:59

Bionic
Reading

Nesvakidašnja nesreća dogodila se jučer oko 17 sati u mjestu Vrpolje nedaleko od Slavonskog Broda. Prilikom neoprezne sječe, veliko stablo bora palo je na kolnik kojim je u tom trenutku prolazio motociklist

Na zahtjev 71-godišnje vlasnice stabla i njegove susjede, 51-godišnjak je 'naoružan' motornom pilom krenuo u sječu bora ispred kuće. Iako slučajnost da će baš u trenutku rušenja stabla netko naići, ne baš prometnom lokalnom cestom, nije bila velika, to se ipak dogodilo. Ni minutu prije, ni minutu kasnije, nego baš u trenutku kada je bor padao na kolnik, naišao je 41-godišnjak na motoru koji je podletio pod bor.

Motociklist je ipak u nesreći imao sreću što ga veliko stablo nije potpuno poklopilo, nego je tek vrh bora udario u upravljač motocikla. Od siline udarca, vozač motocikla je izgubio ravnotežu, te je pao na kolnik. Kako doznajemo, od udarca i pada 41-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede. Između ostalog, slomljena mu je noga, te je nakon ukazane liječničke pomoći zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu.

Na mjestu nesreće policija je jučer obavila očevid, te nastavlja daljnji rad na utvrđivanju okolnosti samog događaja. Budući da prilikom rušenja stabla nije bila osigurana sigurnost građana, zbog sumnje u postojanje elemenata kaznenog djela provodi se i kriminalističko istraživanje.