ŠEST RANJENIH

Motociklisti napali policijsku postaju u Ateni

28.10.2009 u 08:55

Bionic
Reading

Policijsku postaju na sjeveru Atene u utorak naveče napala je grupa motociklista i hicima iz strojnica ranila šest policajaca, od kojih su dvojica u teškom stanju, prenose agencije, pozivajući se na izjave lokalnih vlasti i policije.

Četvorica motociklista odjurili su nakon što su ispalili između 40 i 50 hitaca na postaju Agios Pareskevis na sjeveru Atene, ispred koje je stajala skupina policajaca. Ranjeni su smješteni u atenske bolnice gdje su dvojica s prostrijelima na trbuhu i prisma podvrgnuti kirurškim zahvatima. Ostali su lakše ozlijeđeni, a mnogo je očevidaca liječničku pomoć zatražilo zbog šoka.

Mediji prenose da je napad uslijedio nakon što je novoizabrana socijalistička vlada obećala da će suzbiti nasilje anarhističkih i ljevičarskih militantnih skupina. Ministar policije Michalis Chryssochoidis izjavio je da je napad na policijsku postaju teroristički čin.

"Želim poslati poruku teroristima da se ovoga puta neće izvući", poručio je Chryssochoidis. Policija je raspisala nagradu od 600 tisuća eura za informacije koje bi mogle dovesti do napadača, za koje se sumnja da su povezani s nekom od terorističkih organizacija, iako niti jedna skupina još nije preuzela odgovornost. Mediji, međutim, ističu da napad podsjeća na ranije akcije "Revolucionarne borbe", grčke "najtraženije" terorističke skupine.