PROZIVKA IZ OPORBE

Most optužio Tomaševića da je iz javnog svjetovanja povukao njihov prijedlog mjere 'roditelj odgojitelj'

14.11.2021 u 15:40

Bionic
Reading

Iz zagrebačkog Mosta su u nedjelju upozorili kako je sa službenih stranica Grada Zagreba iz javnog savjetovanja nezakonito povučen njihov prijedlog mjere "roditelj odgojitelj".

"Nakon što Most Zagreb već danima upozorava na štetne odluke koje donosi gradonačelnik Tomislav Tomašević i politička platforma Možemo!, a vezane uz reviziju mjere roditelj odgojitelj, danas nas je dočekalo novo i izrazito neugodno iznenađenje. Naime, na službenim stranicama Grada javno je dostupno kako je naš prijedlog mjere roditelj odgojitelj "preko noći" povučen iz javnog savjetovanja", navode u priopćenju.

Time je, ističu, u javnom savjetovanju ostao samo kontroverzni nacrt odluke vladajuće većine "dok je konstruktivan prijedlog oporbe uklonjen".

Gradonačelnik je time jasno i nedvojbeno pokazao da ne samo da nema nimalo sluha za probleme građana i nimalo želje da zajedno sa strukom pronađe najbolje rješenje za sve zainteresirane strane, nego i da je spreman na potpuno nedemokratske i nezakonite radnje kako bi postigao svoje ciljeve te pokazao otvorenu sklonost totalitarnim metodama vladanja.

Most Zagreb se oštro protivi ovakvim samovoljnim i nezakonitim odlukama, te tražimo da se naš prijedlog nacrta odluke vrati u javno savjetovanje.