SMJENA U DRŽAVNOM ODVJETNIŠTVU

Most neće prihvatiti izvješće o Cvitanovom radu, a u glasovanju o Jeleniću bit će suzdržan

17.04.2018 u 22:22

Bionic
Reading

Klub zastupnika Mosta odlučio je na sastanku u utorak navečer da će biti suzdržani oko Vladina prijedloga da se za dužnost glavnoga državnog odvjetnika predloži Dražen Jelenić te da ta stranka neće prihvatiti izvješća o radu Državnog odvjetništva (DORH) i Dinka Cvitana, priopćeno je iz te stranke

'Nakon rasprave zaključeno je da je DORH za mandata Dinka Cvitana u osnovi nastavio smjerom koji je zacrtao njegov prethodnik Mladen Bajić. Posebno su istaknuti pokušaji politizacije rada DORH-a što je naročito bilo vidljivo u aferi Saucha i pronevjere novca u Vladi kada je Cvitan sudjelovao u zajedničkoj konferenciji za medije s predsjednikom Vlade RH', izjavio je politički tajnik Mosta Nikola Grmoja.

'Osim toga, tu je i slučaj ceremonijalne dodjele posebnih financijskih sredstava za istragu u slučaju Agrokor. Tijekom Cvitanova mandata ostale su bez završetka praktički sve ključne afere, a posebno nezadovoljstvo izraženo je rezultatima istraga i procesuiranja ratnih zločina prouzročenih velikosrpskom agresijom', rekao je Grmoja.

Klub zastupnika Mosta nezavisnih lista želi vjerovati da će Dražen Jelenić u sljedeće četiri godine rad Državnog odvjetništva 'izvesti iz zagrljaja politike i naročito vladajuće stranke' te da će se otvoriti prema javnosti.

'Budući se radi o čovjeku koji dolazi iz sustava na koji politika godinama ima utjecaj, morat će uložiti velike napore kako bi zaslužio povjerenje svih hrvatskih građana', poručili su iz Mosta.

  • +8
Božo Petrov Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL