SKANDAL U VOJSCI

MORH nema pojma, a vojna policija uhitila Kruljca

08.07.2011 u 13:50

Bionic
Reading

Nakon što je vijest o uhićenju zapovjednika Hrvatske kopnene vojske, general pukovnika Mladena Kruljca skandalizirala javnost, Ministarstvo obrane je priopćilo da u ovom trenutku još uvijek nije zaprimilo službenu obavijest o tom događaju. Malo je čudno što MORH nema pojma o uhićenju Kruljca jer djelatnu vojnu osobu ne može uhititi policija, pa je na terenu snimljena vojna policija

Ministarstvo obrane će po zaprimanju službene obavijesti od nadležnih tijela u okviru redovne procedure odlučiti o mjerama koje je dužno poduzeti sukladno važećim zakonima.

'Vojna policija je na terenu, ali ona je samo ispomoć civilnoj policiji koja provodi istragu prema nalogu USKOK-a, koji nije obavijestio Ministarstvo obrane o detaljima uhićenja generala Kruljca', kazao nam je Goran Grošinić, glasnogovornik MORH-a.

Generala Mladena Kruljca, zapovjednika Kopnene vojske Oružanih snaga RH policija je jutros uhitila po USKOK-ovu nalogu zbog sumnje da je bio uključen u malverzacije sa zemljištima u Slavonskom Brodu.

Budući da je riječ o uskočkom predmetu prema zakonu istražitelji pretražuju Kruljčevu kuću u zagrebačkim Remetama, njegovo radno mjesto, tj. zapovjedništvo kopnene vojske u Karlovcu, kao i generalov dom u Slavonskom Brodu.

Mediji su objavili da je uz Kruljca uhićeno još nekoliko osoba: Ivan Rimac, najveći pojedinačni kupac Hajdukovih dionica - za 11 milijuna kuna i vlasnik i direktor tvrtke 'Rimc' d.o.o. iz Svete Nedelje, šef brodsko-posavskog HDZ-a i direktor tvrtke V.A.M. - ING. d.o.o. iz Slavonskog Broda Zdravko Sočković, Ivica Batinić načelnik Općine Sibinj i Stjepan Kovačević, predsjednik Općinskog vijeća općine Sibinj.