TADIĆ KOSOVSKI SRBIMA:

'Morate pustiti KFOR kroz barikade!'

19.10.2011 u 15:24

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije Boris Tadić poručio je Srbima koji danonoćno dežuraju na administrativnim prijelazima Brnjak i Jarinje da je Beograd čvrsto uz njih, no naglasio je da se mora pronaći rješenje za prolazak KFOR-a kroz barikade koje su postavili

Zbog blokada na cestama, KFOR svoje vojnike snabdijeva helikopterima, što je, istaknuli su, preskupo. Tadić je, preko ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića i šefa beogradskog pregovaračkog tima Borislava Stefanovića, poručio Srbima na sjeveru Kosova da se i dalje bore za svoje interese, ali isključivo mirnim putem.

Istaknuo je da je Srbija uz njih, kako u političkom tako i u financijskom smislu, uz poruku da moraju otvoriti prolaze KFOR-u kako bi se opskrba normalizirala, javljaju srpski mediji.

Nakon trosatne sjednica odbornika četiri općine sa sjevera Kosova, odlučeno je da ovlašteni predstavnici tih općina s predstavnicima KFOR-a pronađu rješenje za problem opskrbe KFOR-ovih trupa. KFOR je ponovo upozorio da će poduzeti odlučnu akciju, u ime slobode kretanja, ukoliko Srbi danas ne donesu odluku o uklanjanju blokada koje su postavili po dolasku kosovskih carinika na prijelaze na sjeveru Kosova.

Zbog barikada na cestama KFOR je , svoje vojnike na administrativnim prijelazima Brnjak i Jarinje te u vojnom kampu u Leposaviću snabdijevao helikopterima, što je kako su istaknuli, jako skupo, ali i nemoguće pri lošim vremenskih uvjetima.