JOSIPOVIĆ ČEKA PRESUDU

'Morat ćemo poštivati odluku Haaga'

02.09.2010 u 15:59

Bionic
Reading

Predsjednik RH Ivo Josipović na upit novinara za komentar o završenom suđenju hrvatskim generalima Gotovini, Čermaku i Markaču u Den Haagu danas je odgovorio da treba pričekati da sud donese odluku, koju Hrvatska mora poštivati

Naravno da bismo svi voljeli da obrane uspiju u svojim tezama, ali isto tako moramo znati da zlo što se dogodilo ima prezime i netko će sasvim sigurno odgovarati, rekao je Ivo Josipović

Vidjeli smo da je u Haagu obrana nastojala učiniti najbolje za svoje klijente, to joj je i dužnost. Čekamo odluku suda i Hrvatska mora poštivati odluku suda, kazao je predsjednik Josipović novinarima prigodom današnjeg posjeta Požegi.

Branitelj generala Mladena MarkačaGoran Mikuličić kazao je u srijedu, po izlasku iz Haškog suda, kako u optimističnoj varijanti presudu očekuje do Božića, a u pesimističnoj na proljeće, dok je branitelj generala Ante Gotovine Luka Mišetić kazao kako ju očekuje kroz dva do 10 mjeseci, što je dosadašnja praksa Haškog suda.

Haško suđenje trojici generala optuženih za zločine počinjene tijekom i nakon Oluje završilo je u srijedu u Den Haagu nakon dvije i pol godine i predsjedavajući sudac Alphons Orie najavio je presudu 'u dogledno vrijeme'.