IZ ČISTA MIRA UBIO ŽENU

Monstrumu iz Osijeka 13 godina zatvora

06.07.2010 u 15:29

Bionic
Reading

Sudsko vijeće osječkoga Županijskog suda proglasilo je danas 44-godišnjega Osječanina Krešimira Hodaka krivim za ubojstvo 67-godišnje Marije Vorše u ožujku ove godine u Osijeku te ga nepravomoćno osudilo na 13 godina zatvora

Optužnica je Krešimira Hodaka teretila da je 9. ožujka oko šest sati kod Željezničkog kolodvora na Trgu Lavoslava Ružičke, bez ikakva razloga i povoda s namjerom da je ubije, napao sugrađanku Mariju Vorše. Udarao ju je rukama i nogama po glavi te je žena od teških ozljeda glave ubrzo umrla.

Hodak je iznoseći obranu na sudu tvrdio kako se ne sjeća spomenutog događaja ni da je tog jutra bio u blizini Željezničkog kolodvora te da je iz majčina stana otišao u kafić u gradskome središtu, gdje je i uhićen.

Sudsko vijeće nije prihvatilo obranu okrivljenika i ocijenilo ju je nelogičnom jer je dokaznim postupkom nedvojbeno utvrđeno da je počinio to kazneno djelo.

Uz izricanje 13-godišnje zatvorske kazne, sudsko vijeće produljilo je Hodaku pritvor u kojem je od ožujka ove godine, što mu je uračunato u izrečenu kaznu.