ATEISTI DARIVALI KRV

'Molitva ne može biti zamjena za darovane doze krvi'

04.06.2011 u 20:11

Bionic
Reading

Dok je dio građana pratio posjet pape Benedikta XVI, građani okupljeni oko inicijative Nisam vjernik točno u podne darivali su krv u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu krv u zagrebačkoj Petrovoj ulici

Kako su napisali u svom priopćenju, akciji inicijative 'Nisam vjernik' odazvalo se 40-ak simpatizera inicijative. Podsjetili su pritom iz inicijative da nema humanijeg i društveno korisnijeg djela od darivanja krvi.

'Ideja s kojom je Inicijativa 'Nisam vjernik' započela ovu akciju darivanja krvi nije isticanje moralne nadmoćnosti nevjernika, već davanje doprinosa podizanju svijesti o aktivnom sudjelovanju u društvu i konkretnom pomaganju svojim bližnjima. Pripadnost određenoj vjeroispovjesti, deklarativna ili stvarna, te molitva nikako ne mogu biti smatrani kao stvarna zamjena za doze darovane krvi. U skladu s tim, vjera nikako ne može biti uvjet za moralno i društveno korisno djelovanje, stoji u priopćenju inicijative.

U inicijativi ‘Nisam vjernik’ zahvaljuju svima koji su se odazvali na dobrovoljno darivanje krvi u Petrovoj 3 te pozivaju sve hrvatske građane da svojim sugrađanima pomažu na konkretan način, zaključuje se u priopćenju.