DONČIĆ O NAMJEŠTANJU POSLA

'Moji pomoćnici su dobri dečki, ali neiskusni'

11.08.2012 u 18:22

Bionic
Reading

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Siniša Hajdaš Dončić, komentirao je mail iz lipnja kojim je Krunoslav Šams obavijestio Zračnu luku Zagreb o svom imenovanju na mjesto za koje je natječaj raspisan prije dva dana

Hajdaš Dončić potvrdio je autontičnost dokumenta. 'Da, meil je autentičan i ja tu nemam što skrivati, meni je žao što su moji pomoćnici koji su, ja ću reći, dobri dečki, ali nemaju političkog isustva. Gospodin Šams je dobar radnik, dobar stručnjak, ne govorimo o političkim imenovanjima nego o stručnom imenovanju i on je sam sebe vidio na tom mjestu. Naravno da je to ljudska ambicija koju ja ne osporavam, on je krenuo s dobrom namjerom. Nažalost, istrčao je malo pred rudo', rekao je Hajdaš Dončić za Novu TV.

Hajdaš je naglasio da natječaj još uvijek traje te tako još nije određeno tko će biti imenovan na spomenuto mjesto. Kako je rekao, ako se javi netko bolji od Šamsa, bit će izabran, a ako se ne javi, Šams ili Nižetić imaju najveće šanse da budu izabrani.

Ministar je rekao da je Šams osoba koja je cijelo vrijeme bila implementirana u provođenje samog konceijskog ugovora i osoba uz možda dvije ili tri osobe u Hrvatskoj koja najviše zna o koncesijama.

Hajdaš Dončić kaže da se radi o vrlo složenom projektu gdje mora biti imenom i prezimenom osoba koja će biti odgovorna za sam projekt, a da ako u Hrvatskoj postoji još neka osoba koja ima dobre reference kao što imaju dvoje ili troje ljudi u ministarstvu koji su radili na tom projektu, oni će se javiti na taj natječaj i bit će izabran najbolji.