KONTROVERZNI PODUZETNIK

Mogu li sarajevski stručnjaci spasiti Kutlu?

29.09.2011 u 15:41

Bionic
Reading

Miroslav Kutle, koji je osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog malverzacija tijekom privatizacije Gradskog podruma, izašao je pred sud u Sarajevu. Sud treba odlučiti hoće li Kutle kaznu izdržavati u BiH. Kontroverzni poduzetnik na sud dolazi s ekspertizom Ekonomskog instituta u Sarajevu, koji je stao na njegovu stranu

Kutle: Nema provizije - to se zove reket

Sarajevski institut tvrdi da je vještačenjem utvrđeno kako Kutle nije stekao protupravnu imovinsku korist prilikom privatizacije Gradskog podruma. Iako je Hrvatska zatražila da Kutle izdržava zatvorsku kaznu u BiH, njegov odvjetnik najavljuje zahtjev za ponovno suđenje. Naime, Kutle može podnijeti zahtjev za obnovu kaznenog postupka ako su se pojavili novi dokazi i saznanja u tom predmetu. Još nije poznato hoće li sud uopće prihvatiti vještačenje te gdje bi se eventualno ponovljeno suđenje održalo, u Hrvatskoj ili BiH.

Kutlina tajnica: Kutle Sanaderu isplatio 800 tisuća maraka

U ovom trenutku na sudovima diljem Hrvatske protiv Kutle se vodi 10 sporova. Pravomoćno je osuđen jedino u slučaju Gradski podrum. Nakon presude pobjegao je u BiH. Zagrebački, splitski i dubrovački sud tek moraju donijeti pravorijek u procesima koji su u tijeku. No čini se kako ćemo na presude još morati pričekati jer se neki slučajevi istražuju još od 2004. I sudski postupak za Gradski podrum trajao je punih osam godina. I dalje, čini se, s nepoznatim završetkom.