HRVATSKI APSURDI

Mlinar ponudio 50 radnih mjesta, a javile se tek četiri osobe!

23.04.2012 u 18:25

Bionic
Reading

Više, nažalost, nije vijest da se dijele otkazi u nekoj od domaćih/lokalnih tvrtki, nego upravo obratno - kada netko iskaže potrebu za radnom snagom. No, još i više vijest je kada se na nju, ma koliko atraktivna bila, gotovo nitko i ne javi, izvještava Glas Slavonije

Konkretno, prije desetak dana u Glasu Slavonije objavljen je oglas tvrtke Mlinar, koja traži više izvršitelja u svojim pogonima i prodavaonicama u Zagrebu, Poreču, Rovinju i Puli. Mlinar je, pojasnimo, tvrtka sa sjedištem u Zagrebu, koja je u vlasničkoj i poslovnoj vezi s osječkom Pekarom Kruna. Investicijama u novu tvornicu i njezinim kapacitetima, stogodišnjom tradicijom i, naposljetku, otvaranjem brojnih prodajnih mjesta, bez imalo pretjerivanja može se reći da je riječ o tvrtki koja je lider u pekarskoj industriji na području Hrvatske. Pokrivaju teritorij od Slavonije do Istre, uključujući dakle Zagreb, Rijeku i Osijek, tri od četiri najveća grada u nas.

Umjesto očekivane jagme za rijetkim radnim mjestima - hladan tuš, na spomenuti oglas pristigle su samo četiri zamolbe!

'Ponudili smo 50 radnih mjesta, bar 30 u Zagrebu i 20 na području Istre i, ponavljam, riječ je o stalnom, a ne sezonskom zaposlenju. Umjesto toga dobijemo samo nekoliko zamolbi', požalio se osječkom dnevniku Mato Škojo, predsjednik uprave Mlinara. A radna mjesta su i atraktivna i odgovorna, riječ je o rukovoditelju industrijske pekare u Poreču te šefovima skladišta i transporta. Također, u ponudi su radna mjesta voditelji prodavaonica u Zagrebu, Rovinju, Poreču i Puli. I, jasno, o prodavačima u maloprodajama.

Bez obzira što su neki skloni spočitnuti kako život i preseljenje u Istru, a posebice Zagreb sa sobom nosi i cijeli niz drugih troškova i životnih odluka, očito je da je na Mlinarov poziv 'jeste li spremni na životni preokret' ipak stiglo (pre)malo slavonskih odgovora, budući da je natječaj bio objavljen samo u Glasu Slavonije.