KAŠTELANI U AKCIJI

Mlatili supruge, prijavljeni – pa se vratili u obitelj

28.12.2010 u 13:21

Bionic
Reading

Ivan C. izmlatio je suprugu pred dvoje malodobne djece, žena je pala u nesvijest, no zaradio je tek prekršajnu prijavu. Kažimir Dž. kaznenu prijavu dobio je tek nakon trogodišnjeg zlostavljanja

U blagdansko doba, valjda i zbog poveće količine alkohola, u Kaštelima su zaredali slučajevi obiteljskog nasilja. U samo jednom danu policija je privela dvojicu nasilnika koji su pred djecom dobro izmlatili svoje supruge, no obojica su nakon obrade vraćeni u obitelji.

43-godišnji Ivan C. nasrnuo je na petnaest godina mlađu suprugu, izvrijeđao je riječima 'kurvo' i 'droljo', da bi je potom šakama izudarao po glavi toliko da je nesretnica pala na pod i izgubila svijest. Događaj je promatralo njihovih dvoje djece starih dvije i pet godina.

Kako je Ivanu ovo bio prvi registrirani slučaj nasilja u obitelji, zaradio je tek prekršajnu prijavu. Supruga je odbila liječničku pomoć, a nije željela podnijeti ni kaznenu prijavu.

Nešto dalje policija je intervenirala i u obitelji 50-godišnjeg Kažimira Dž., za kojega je utvrđeno da pune tri godine nad svojom suprugom i dvojicom sinova provodi verbalno i fizičko nasilje, razbija stvari, tjera ih iz kuće… Zaradio je kaznenu prijavu i potom se vratio kući.