TROJICA NA JEDNOGA

Mlatili ga u autu zbog nekoliko stotina eura

31.03.2011 u 13:45

Bionic
Reading

U Istražni centar Županijskog suda u Puli jučer su privedeni 18-godišnjak i 19-godišnjak iz Poreča te 19-godišnjak iz Tara, koje se osnovano sumnjiči za kazneno djelo iznude. Naime, mladići su fizički napali nekoliko godina starijeg Kaštelirca, kojeg su na taj način htjeli prisiliti da plati navodni dug

Po dojavi da se u lokalnom Domu zdravlja nalazi 21-godišnjak iz Kaštelira s površinskim ozljedama tijela, policija je istražila slučaj te utvrdila da su ga napala trojica mladića, a sve zbog duga od nekoliko stotina eura.

Incident se zbio u poslijepodnevnim satima 22. ožujka na mjesnom trgu u Kašteliru, nedaleko od Poreča. Prema izvješću PU istarske, mladi Kaštelirac se dovezao na trg u svom vozilu Opel Tigra, no tek što se zaustavio, u automobil mu je upao 19-godišnjak iz Tara, tražeći da mu vrati dug.

Tarčanin je s Kaštelircem krenuo na vožnju, da bi se nedugo zatim zaustavili na parkiralištu ispred jednog ugostiteljskog objekta gdje se i odigrala prava mala drama. Naime, kako Kaštelirac nije imao novac kod sebe, 19-godišnjak mu je zadao nekoliko udaraca u predjelu glave i tijela. Ubrzo je u vozilo upao i 19-godišnji Porečan, koji je pak sa stražnjeg sjedišta također nekoliko puta udario nesretnog Kaštelirca po glavi i tijelu, da bi im se naposljetku u mlaćenju pridružio i 18-godišnji Porečanin.

Srećom, 21-godišnjak je ipak u jednom trenutku uspio odgurnuti 18-godišnjeg Porečana i pobjeći od nasilne trojice. Policija je pronašla nasilnike, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja privedeni su u pulski Istražni centar s kaznenim prijavama za iznudu.