ZLOSTAVLJANJE U OBITELJI

Mladu suprugu cipelario pred djecom

09.12.2010 u 15:49

Bionic
Reading

Policija u svojem priopćenju navodi da je po dolasku na ženi zatekla očite tragove nasilja te da je kod supruga zlostavljača utvrđeno 1,6 promila alkohola u krvi

Svoju je 22-godišnju ženu sinoć šamarao, a zatim i na podu udarao nogama 31-godišnji Zdravko P. (31) iz Crnca, naselja petnaestak kilometara udaljenog od Orahovice. Zasmetalo mu, jadniku, pitanje gdje je bio. Nije ga u tome spriječio ni plač četverogodišnjeg, dvogodišnjeg i djeteta starog svega nekoliko mjeseci – i dalje se brutalno iživljavao nad mladom majkom.

Policija u svome priopćenju navodi da je po dolasku na ženi zatekla očite tragove nasilja te da je kod supruga zlostavljača utvrđeno 1,6 promila alkohola u krvi. Počinitelj ovoga zlodjela odmah je priveden u policijsku postaju u Orahovici, a danas u jedanaest sati pušten je kući uz prijavu za dva kaznena djela: nasilničko ponašanje u obitelji i zapuštanje djeteta.

Kako doznajemo, za jedno od tih kaznenih djela predviđena je i zatvorska kazna u trajanju od tri mjeseca do tri godine.

'Policija će i ubuduće na ovakve prijestupe djelovati bez odlaganja. Nedavno smo imali akciju kojom smo upozoravali na problem nasilja u društvu i ovaj je slučaj samo dokaz da je akcija bila nužna. I dalje potičem sve žrtve, a i očevice takvih zlodjela da prijave nasilnike', rekao je Josip Štajdohar, glasnogovornik Policijske uprave virovitičko–podravske.

Policija je ovakav događaj bila dužna prijaviti i Centru za socijalnu skrb jer su ugrožena bila i mala djeca. Međutim, to se, neslužbeno doznajemo, ipak nije dogodilo. Čak i unatoč činjenici da su jutros razgovarali o stanju na tome području.