MAKARSKA

Mladog Slovaka ubila struja

Bionic
Reading

Sumnja se da je mladog slovačkog turista Milana Pataka, koji je u utorak ujutro pronađen mrtav u apartmanu u Makarskoj, ubio strujni udar

'Uzorke tkiva smo poslali na toksikologiju, kako bi se uzrok smrti točno utvrdio, nalazi neće biti tako skoro gotovi. Roditelji mogu tijelo odmah preuzeti, što se nas tiče', kazao je dr. Antonio Alujević, splitski patolog koji je u utorak ujutro izvršio obdukciju. Zbog takvog nalaza policija je u utorak ponovo izvršila očevid u apartmanu obitelji Kovačić u Krešimirovoj 118, piše Slobodna Dalmacija. S djelatnicima MUP-ova inspektorata ispitivanje instalacija je vršio i radnik HEP-a te je utvrđeno da je Milana Pataka ubila struja zbog neispravnih električnih instalacija starih 30 godina.

Nakon obavljenog očevida kuća je zapečaćena, a zbog opasnosti za druge goste svi su apartmani ispražnjeni, tako da smjena turista u utorak kod Kovačića nije mogla biti obavljena.

Električar koji je postavljao struju u kući Kovačićevih je mrtav, tako da ne može odgovarati za eventualne propuste. Policija će o kompletnom nesretnom događaju uputiti izvješće Općinskom državnom odvjetništvu. 

Nesretnog mladića su pronašli roditelji s kojima je ljetovao. Netom prije smrti mladić se vratio s plaže. Njegovi roditelji došli su iza njega, no nisu mogli ući u apartman jer im je sin pao mrtav odmah kraj vrata koja zbog toga nisu mogli otvoriti pa su ušli preko balkona susjednog apartmana.