NASANJKANI RADNICI SMS-A

Mladinić im nudio otpremnine, a dobili otkaz

09.11.2009 u 18:48

Bionic
Reading

Oko 30 radnika SMS-a okupilo se u ponedjeljak ispred sjedišta i proizvodnih pogona te tvrtke u Trilju u nadi da će dobiti odgovore o rješavanju svoga statusa. Naišli su na zatvorena vrata i nitko im se nije obratio

Radnici su otkrili da ih je direktor Srđan Mladinić prije izbijanja afere Podravka upoznao s teškoćama u tvrtki i svima koji su željeli ponudio otkazivanje ugovora o radu kao tehnološkog viška. Takav otkaz radnicima je osiguravao pripadajuće pravo na Zavodu za zapošljavanje uz isplatu neisplaćenih plaća i otpremnina.

Srđan Maldinić


'Od oko 60 radnika iz proizvodnje, polovica se odmah odlučila na odlazak iz tvrtke. Nama su uručene radne knjižice, ali nismo dobili plaće i otpremnine. I ostalim radnicima, po odluci direktora Mladinića, trebalo je omogućiti otkaz kao tehnološkom višku. To se ne provodi', kažu radnici.

Njihove radne knjižice su zarobljene, pa taj dio radnika ne može na Zavod za zapošljavanje niti može tražiti posao kod drugih poslodavaca. 'Okupili smo se danas prvi put, a okupljanje ćemo nastaviti svakodnevno sve dok ne dobijemo odgovor na svoja pitanja', rekli su nam u ponedjeljak radnici.

Za stanje u SMS-u zabrinuti su i u gradu Trilju. Najmanje polovica proizvodnih radnika s triljskog je područja. Oni su do jučer bili zaposlenici respektabilne tvrtke, a danas su socijalni slučajevi.

U gradskoj vlasti Trilja vjeruju da SMS, odnosno dosadašnja proizvodnja te tvrtke u konačnici ipak neće biti ugašeni i da će, razrješenjem slučaja Podravka, nastaviti s poslovanjem ili kao SMS ili kao pogon Podravke, piše Jutarnji.hr.