OKOLNOSTI NEJASNE

Mladić u Slatini usred noći namjerno zapalio tri automobila, ubrzo je uhićen

10.08.2020 u 09:05

Bionic
Reading

U subotu, 8. kolovoza oko 23 sata, policijski službenici Policijske postaje Slatina, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21 – godišnjim muškarcem, zbog kaznenih djela, dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom i sredstvom, prijetnje, napad na službenu osobu i oštećenja tuđe stvari

Provedenim kriminalističkim istraživanjem u nazočnosti Inspektora zaštite od požara, utvrđeno je postojanje osnove sumnje kako je spomenuti 21 - godišnjak, dana 8. kolovoza oko 3 sata u Slatini, počinio kazneno djelo, dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom i sredstvom, tako što je došao do adrese prebivališta muškarca u dobi od 55 godina, gdje je zapaljivom tekućinom, polio i zapalio osobne automobile VW „Polo“, (u potpunosti izgorio) i Fiat „Punto“, (nagorio stražnji kraj), nakon čega je otišao do adrese prebivališta muškarca u dobi od 49 godina, gdje je na isti način zapalio osobni automobil Opel „Corsa“, koji je vlasnik ranim opažanjem, uspio ugasiti protupožarnim aparatom.

Požare na prva dva automobila, ugasili su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe iz Slatine. Ukupna materijalna šteta je oko 15 000 kuna. Nakon požara automobila, policijski službenici su brzom intervencijom uhitili 21 – godišnjaka, koji je nakon uhićenja u Policijskoj postaji Slatina, zbog postojanja osnove sumnje, počinio i kaznena djela prijetnje, napad na službenu osobu i oštećenje tuđe stvari.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem, 8. kolovoza u 23 sata, 21 – godišnjak je uz posebno izvješće, predan pritvorskom nadzorniku PU virovitičko-podravske po kojem je dana 9. kolovoza u 11 sati, doveden u ODO Virovitica, gdje je ispitan, a nakon ispitivanje je u 17 sati, sproveden sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru, koji mu je odredio istražni zatvor u trajanju od 30 dana.