KRVNIKOVA ŽELJA

Mladić traži da ga puste kako bi posjetio kćerkin grob

27.05.2011 u 18:57

Bionic
Reading

Ratko Mladić uhićen je u rutinskoj pretrazi dok je izlazio na šetnju u vrt, rekla je danas srpska policija agenciji AP, piše beogradski Blic. Kazali su kako policija nije imala posebne obavještajne podatke o tome da se Mladić nalazi u kući svoga rođaka u Lazarevu, već da je prije toga izvršila pretragu i četiriju kuća u istome selu

Po Mladića su u Lazarevo došli oko pet sati ujutro s četiri bijela džipa i oko dvadesetak specijalaca. Kada su ušli u kuću, balkanski krvnik bio je budan.

Namjeravao je izaći u šetnju kada su četiri specijalca preskočila ogradu, ušla u kući i zapovjedila mu da legne na pod.

Ratko Mladić zatražio je dozvolu da posjeti grob svoje kćerke Ane koja se ubila 1994. godine, javlja AFP, pozivajući se na neimenovani izvor sa Specijalnog suda. Ana Mladić ubila se, naime, 1994. godine, a na sahrani u Beogradu bio je i njezin otac.

Rasim Ljajić, predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju s Haškim sudom, kaže da datum i vrijeme izručenja Mladića u Haag neće biti javno objavljeni zbog sigurnosnog rizika. Ljajić vjeruje da Srbiji ne prijeti destabilizacija zbog Mladićevog uhićenja, ali ističe da 'ovo ipak nije redovna situacija'.

'Najvažnije je da sve prođe bez incidenata', kaže Ljajić.