DIVLJANJE HRVATA U PADOVI

Mladić izbo dvojicu vozača autobusa

19.02.2009 u 18:43

Bionic
Reading

Damir Pavonić (41) i Nenad Kontošić (36), vozači pulskog prijevoznika Brioni, izbodeni su u četvrtak nožem u Padovi. Napao ih je putnik, 19-godišnji Puljanin koji je netom prije stigao u Padovu

'Valjda je putovao majci. Nije ga dočekala, pa je poludio. Pratio nas je u autobus i onda Damira ubo u rame. Branio sam kolegu, pa je mene ubo u leđa. Zatim je pobjegao u park. Nisam ni vidio kad je izvukao nož. U džepu je imao 'skakavca'. Čuo sam da ga je obitelj poslala u Padovu da se malo smiri jer je bio agresivan', ispričao je za Večernji list u telefonskom razgovoru Kontošić.

Od dvojice vozača teže je ozlijeđen Pavonić, kojemu je nož prerezao mišić, zbog čega je morao na operaciju. Kontošić je otpušten iz bolnice. Nož se zaustavio na kosti, pa mu nisu ozlijeđeni unutrašnji organi. Po njega su došli direktor putničkog prometa u Brionima Dorjano Travalja i komercijalni direktor Jurica Žumberac.

Nagađa se da je mladi Puljanin ovisnik koji često odlazi majci u Padovu, a ostali djelatnici u Brionima kažu da se često ponaša upravo na način na koji se ponašao prije napada.