OVISNOST O KOCKI

Mladi Zadranin prijetio skokom s desetog kata

30.06.2009 u 19:18

Bionic
Reading

Devetnaestogodišnji Zadranin, ovisnik o kocki, prijetio je u utorak oko 13 sati samoubojstvom skokom s balkona desetog kata zgrade u kojoj živi s majkom

Nakon što mu je majka odbila dati novac koji je tražio, mladić se zaključao u stan i zatim se popeo na rub balkona te prijetio skokom. Polusatna drama okončana je dolaskom policije i hitne pomoći koja je mladića uspjela privoljeti da siđe, a potom je odvezen na psihijatriju.

'Sve je to zbog kocke o kojoj je postao potpuno ovisan. Kocka svaki dan i u kladionicama i ostalim zadarskim kockarnicama. Danas je tražio dvjesto kuna koje ja nisam imala. Ja toliku količinu novca koje on traži svaki dan jednostavno nemam.

Otac mu je već nekoliko mjeseci na brodu, a ja sam nezaposlena. Iako sam mu uporno govorila da nemam novca, on kao da to nije mogao shvatiti. Izašla sam van nakratko i kad sam se vratila imala sam što vidjeti.

Zvao me na mobitel i rekao mi da stanem ispod balkona i da ću imati što vidjeti ako mu ne dam novac. Odmah sam pozvala hitnu pomoć, a za njima je došla i policija', ispričala je jučer majka 19-godišnjaka.

Dodala je da je sin na razne načine maltretira više od godinu dana te da ona dosad, iako ga je vodila liječniku, nije uspjela naći rješenje koja bi ga stabiliziralo.