SIROMAŠTVO I OČAJ

Mladi tata provalio u ljekarnu i ukrao pelene za bebu

19.02.2010 u 14:28

Bionic
Reading

Provala i krađa s neobičnim motivom dogodila se prošli vikend u mjestu Garčin, istočno od Slavonskog Broda. U noći sa subote na nedjelju 26-godišnji je tata provalio u ljekarnu da bi ukrao dječju hranu, pelene i ostale potrepštine za svoju bebu

Očito očajan zbog teškog materijalnog stanja svoje obitelji, 26-godišnjak koji nikada ranije nije evidentiran zbog krađa odlučio se na radikalan potez te je upravo krađom pokušao doći do onoga što ne može kupiti.

Razbio je staklo na čekaonici Doma zdravlja u Ulici kralja Tomislava, a nakon što je ušao u unutrašnjost, pokidao je lokot sa zaštitne metalne rešetke. Razbio je potom staklo na vratima te ušao u ljekarnu s čijih je polica otuđio veću količinu dječje hrane, pelena i lijekova za dijete, kao i tlakomjer i uređaj za mjerenje glukoze u krvi. Sve to bilo je, kako je rekao, prijeko potrebno njegovoj supruzi i djetetu.

Mladi otac ipak nije pronašao pravi put da pomogne svojoj obitelji pa su ga policajci ubrzo pronašli te su mu oduzeli sve otuđene predmete koji su potom vraćeni ljekarni.

Nakon jučer dovršene kriminalističke obrade, u suradnji s Državnim odvjetništvom, protiv 26-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela teške krađe.