PODIGNUTA OPTUŽNICA

Mladi Porečanin optužen za pokušaj ubojstva djevojke

11.10.2011 u 14:20

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je optužnicu protiv Ivana Hasića (22) iz Poreča zbog pokušaja ubojstva 20-godišnje sugrađanke te je zatraženo produljenje pritvora za njega

Kako je izvijestio ŽDO, Ivan Hasić se tereti da je 24. kolovoza oko 8.40 sati na plaži u rovinjskom naselju Monsena, želeći lišiti života A. D. (20), pucao u nju iz pištolja dok se nalazila na udaljenosti od oko deset metara od njega, no promašio ju je. Djevojka se sakrila, a pištolj mu je oduzeo N. B. (24).

Podsjetimo, tog kobnog dana okrivljeni Hasić je upravljao osobnim vozilom Škoda Felicia, a za vrijeme vožnje s A. D. i N. B. došlo je do svađe između njega i djevojke, pri čemu joj je mladić prijetio da će je ubiti, pokazujući joj i pištolj marke Crvena zastava. Prema izvješću policije, preplašenu djevojku je i više puta udario.

Oko 8 sati ujutro Hasić je parkirao Škodu na području Monsene, nakon čega je izašao iz automobila i ispalio hitac u zrak. Svi troje su se potom spustili na plažu, gdje su mladić i djevojka nastavili svađu, nakon čega je ispalio još hitaca iz pištolja, prvo u smjeru mora, a onda i u smjeru 20-godišnjakinje. Djevojku, srećom, nije pogodio, a zatim mu je 24-godišnji N. B. uspio oduzeti i sakriti pištolj.

Prilikom očevida policijski službenici pronašli su na plaži oružje iz kojeg je 22-godišnjak pucao, a pretragom vozila i stana kojim se mladić koristi u Poreču pronađeno je i nekoliko komada streljiva.