TEŠKE NESREĆE U ISTRI

Mladi Pazinjani smrtno stradali u sudaru s kamionom

07.09.2012 u 16:37

Bionic
Reading

Dvojica mladića s područja Pazinštine, 22-godišnjak S. M. i 20-godišnjak S. B., smrtno su stradali u jutrošnjem frontalnom sudaru s teretnjakom kod Baderne. Tragična nesreća, u kojoj su izgubljena dva mlada života dogodila se oko 5.30 sati

Osobni automobil marke Fiat koji se kretao iz smjera Poreča prema Pazinu sudario se s teretnim vozilom Iveco, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 42-godišnjak iz Pazina. U stravičnom sudaru, do kojeg je došlo iz još neutvrđenih razloga, mladi Pazinjani iz Fiata na mjestu su preminuli.

Vozač kamiona, koji je navodno pokušao izbjeći direktni sudar s automobilom, prilikom nesreće nije ozlijeđen. Uzroci i okolnosti nesreće još se utvrđuju.
Uz policiju, na očevid je izašao i zamjenik Općinskog državnog odvjetnika iz Pazina, koji je naložio obdukciju tijela mladića te vještačenje Fiata i teretnjaka.

Nekoliko sati ranije, oko 3.30 sati, na dionici Istarskog ipsilona između čvora Cerovlje i čvora Lupoglav sudarili su se autobus i kombi. U nesreći je 46–godišnji vozač autobusa lakše ozlijeđen, dok je 29-godišnji Puljanin, vozač kombija, zbog težine ozljeda prevezen u riječku bolnicu.

Kako je izvijestila PU istarska, do sudara je došlo u dugom lijevom zavoju, na 32. kilometru, prilikom mimoilaženja autobusa Setra s kombijem marke Mercedes zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 29-godišnjak iz Pule.

Od 6.45 sati za sav je promet zatvorena dionica državne ceste Pazin - Poreč, od Baderne do Tinjana, a vozi se zaobilazno preko Muntrilja i Svetog Ivana.